Hoe kies je de juiste tegels voor een inloopdouche?
Volgens een onderzoek uitgevoerd door onderzoekers beschouwt bijna 69% van de consumenten de badkamer als een ruimte gewijd aan welzijn en ontspanning. Als u een van die mensen bent die graag lang doucht, is het essentieel dat u een structuur kiest die functionaliteit, ergonomie en esthetiek combineert. Momenteel behoren Italiaanse douches tot de meest populaire modellen op de markt. Met een eenvoudig, modern en verfijnd ontwerp spreken ze huishoudens aan, maar ook grote hotelmerken. Bent u geïnteresseerd in dit model? Selecteer in deze context tegels met antislipeigenschappen. Maar waarom is deze afwerking essentieel? En wat zijn de beste componenten voor een Italiaanse douche? Hier vindt u wat informatie die u zal helpen bij het maken van uw keuze.
Inloopdouchetegels: wat zijn de sterke punten van een antislipoppervlak?
Tegenwoordig houden consumenten niet altijd rekening met het verhoogde risico op uitglijden. Helaas vormen te gladde oppervlakken een reële bedreiging. Over het algemeen beveiligen antislipafwerkingen de toegang tot uw douche. Maar ze worden ook erkend vanwege hun aanpassingsvermogen of zelfs vanwege hun duurzaamheid.
Tegelwerk, een modulair materiaal
Betegelde oppervlakken met antislipeigenschappen zijn niet alleen ontworpen voor huishoudens, maar ook voor mensen met beperkte mobiliteit (PRM). Tegenwoordig hebben veel bejaardentehuizen en klinieken praktische en veilige douches nodig, met als doel vallen te voorkomen. In deze context hebben ingenieurs ruwe oppervlakken gecreëerd die geschikt zijn voor alle badkamers. Of u nu in een privéwoning woont of een medische kamer wilt bouwen, weet dat getextureerde tegels een modulaire afwerking zijn.
Weerstand tegen vocht
Een badkamer die niet goed geïsoleerd is, heeft de neiging een aanzienlijke hoeveelheid water vast te houden. In deze context is het essentieel om een antislipoppervlak te voorzien. Vochtigheid vergroot het risico op bederf. Als uw ontvangers onbehandeld blijven, zullen ze verkleuren. Bovendien zult u scheuren en schimmel op het oppervlak opmerken. Met antisliptegels heeft uw Italiaanse douche een natuurlijke bescherming tegen beschadigingen. Je profiteert dus van een duurzamere structuur.
Antibacteriële eigenschappen
Volgens een onderzoek van Amerikaanse onderzoekers is de badkamer een echte besmettingsbron. Tussen douchekoppen en handdoeken worden consumenten dagelijks blootgesteld aan ziektekiemen. Houd er in dit verband rekening mee dat antislipoppervlakken bacteriedodende stoffen bevatten. Deze stoffen voorkomen dus de groei en proliferatie van bacteriën. Bovendien vergemakkelijken Italiaanse douches, met hun ingebouwde douchebakken, het schoonmakenvermijd je de ophoping van ziektekiemen.
Wat zijn de beste tegels?
Tegenwoordig hebben consumenten de keuze tussen een grote collectie tegels voor een douche in Italiaanse stijl. De meest bekende materialen op de markt blijven echter porselein, natuursteen en cement. Maar wat zijn dan hun voordelen?
Wat is porseleinsteengoed?
Dit materiaal is gemaakt van een mengsel van klei en mineralen en staat bekend om zijn dichtheid, zijn duurzaamheid en zijn weerstand. Bovendien verdraagt het zeer goed temperatuurschommelingen. Dankzij de lage porositeit vermijd je de verspreiding van schimmels. Over het algemeen is het verkrijgbaar in een uitgebreide collectie kleuren en afwerkingen (imitatiehout of zelfs marmer). Bovendien waarderen consumenten het vooral vanwege de esthetiek en het gemakkelijke onderhoud. Met effectieve antislipeigenschappen verbetert porseleinsteengoed de hechting en versterkt het de veiligheid van uw Italiaanse douche.
Wat is natuursteen?
Deze steen wordt, zoals de naam al aangeeft, gewonnen uit steengroeven. Over het algemeen gebruiken ingenieurs drie natuurstenen om inloopdouchebakken te bouwen: graniet, leisteen en travertijn. Kalksteen en marmer, vaak bekend om hun elegantie, worden als te glad beschouwd. Duurzaam en niet erg poreus, graniet en leisteen hebben zeer verschillende eigenschappen. Met granieten bakken (met gevlamde, gebouchardeerde afwerking, enz.) of met leien verkrijgt u een veilig en betrouwbaar antislipoppervlak. De esthetiek zal echter niet hetzelfde zijn. Hoewel graniet een bijna luxueuze uitstraling aan de badkamer geeft, blijft leisteen rustieker. Travertijn heeft een minder dichte en meer poreuze structuur. Natuurlijk gestructureerd, waardoor een warme sfeer ontstaat.
Wat is cement?
Dit materiaal bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei. Het staat tegenwoordig bekend om zijn grote veelzijdigheid. Met goede hechting wordt het vaak gebruikt door architecten en ontwerpers bij het ontwerpen van inloopdouches. De ruwe textuur beperkt het risico op uitglijden en vallen. Bovendien is dit onderdeel aanpasbaar. Op de markt hebben consumenten over het algemeen toegang tot een grote verscheidenheid aan afwerkingen en kleuren. Als u wilt, kunt u een vleugje originaliteit aan uw badkamer toevoegen. Tenslotte blijken gecementeerde oppervlakken bijzonder duurzaam en robuust te zijn.
Tegels met antislipeigenschappen, een essentiële afwerking
Tegenwoordig bestaan er normen die informatie geven over de hechtingsgraad van een tegel. Dankzij de twee belangrijkste normen, DIN 51130 en DIN 51097, kunnen consumenten een vergelijking maken. DIN 51130 classificeert tegels in vijf niveaus, van R9 (normale hechting) tot R13 (zeer sterke hechting). DIN 51097 kent drie niveaus:
- A (gemiddelde hechting);
- B (hoge hechting);
- C (sterke hechting).
Bestudeer daarom de antislipeigenschappen voordat u uw inloopdouchetegels kiest. Dit geeft u een veiligere badkamer.
FAQ
Wat is het verschil tussen een Italiaanse douche en een klassieke structuur?
Italiaanse douches hebben een inloopdouchebak, wat de ruimte een modernere esthetiek geeft.
Wat zijn de voordelen van antisliptegels?
Deze tegels maken de douche veiliger, maar staan ook bekend om hun duurzaamheid, aanpassingsvermogen en antibacteriële eigenschappen.
Wat zijn de meest gebruikte materialen?
Om Italiaanse douches veilig te maken en elegant, ontwerpers gebruiken voornamelijk natuursteen, porselein en cement.