Moderne keukenwandtegels

ONZE WANDTEGELCOLLECTIES

Wandtegels voor moderne keukens: complete gids

Bij de renovatie van uw keuken heeft u nagedacht over de details van het meubilair, de apparatuur, het werkblad. Ook tegelwerk verdient evenveel aandacht. Het wordt vaak geassocieerd met de vloerbedekking of het werkoppervlak. Het is echter mogelijk om wandtegels te laten plaatsen. Het is inderdaad een duurzame en esthetische keuze.
Tussen kleuren, patronen of formaten zijn de keuzes eindeloos. Het belangrijkste is om keukentegels te kiezen die harmoniëren met de rest van de decoratie van de kamer.

Wat is de ideale kleur wandtegel voor een keuken?

De kleurkeuze is cruciaal omdat deze een impact zal hebben op de algemene sfeer van de keuken. De warme tinten brengen een zekere dynamiek in de kamer. neutrale kleuren zijn echter ook erg populair, omdat ze gemakkelijk in een bestaand decor passen.
Tegelwerk voor moderne keuken

Populaire kleuren

Neutrale kleuren zijn het populairst als het om wandtegels gaat. Dit zijn grijstinten, beige en wit. Andere, meer ongebruikelijke kleuren winnen echter aan populariteit in de keuken. Dit is het geval voor zwart, groen en blauw.
In de interieurdecoratie onderscheiden bepaalde kleuren zich elk jaar van andere. Felle kleuren als lichtroze, kakigroen en mosterdgeel zijn de laatste jaren trending.
Het is echter beter om een ​​tijdloze kleur te kiezen, zodat je er na een paar jaar niet genoeg van krijgt. Mensen die bang zijn dat een trendy kleur uit de mode raakt, kunnen vertrouwen op een neutrale kleur.

Kleuren in harmonie met de decoratie

Als de kamer al over uitstekende natuurlijke verlichting beschikt, is het beter om lichtere kleuren te kiezen zoals beige en wit. Als de keuken donkerder is, worden warmere tinten aanbevolen.
De tegels moeten ook bij het keukenmeubilair passen. Als hout het dominante materiaal is, is een kleur die zowel donker als warm is ideaal. Voor grijze, witte of metallic melamine meubelen is een koelere en lichtere kleur echter gemakkelijker te integreren in de decoratie.
Neutrale wandtegels blijven bijvoorbeeld een veilige gok voor een keuken die open staat voor de woonkamer. Zo weet je zeker dat het niet botst met de inrichting van de volgende kamer.
De kleur van de keukentegels moet ook in harmonie zijn met die van de keukenmuren . Als de muur al een warme kleur heeft, moet de betegeling discreter zijn om visuele overbelasting te voorkomen. Als de muurkleur echter soberder is, is het mogelijk om krachtigere tinten te kiezen.

Welk materiaal voor uw keukentegels?

Als wandtegels zo populair zijn, is dat te danken aan de veelzijdigheid. Het leent zich zowel voor een eigentijdse decoratie als voor een vintage stijl. Bovendien zijn tegels beter bestand tegen spatten dan behang.
Daarom kan de materiaalkeuze het esthetische verschil maken. Om de ideale tegel te selecteren, moet u de kwaliteiten kennen van elke optie die op de markt bestaat.

Wit aardewerk

Dit is een verfijndere versie van traditioneel aardewerk. Door de samenstelling is het bestendiger tegen schokken. Deze kwaliteit maakt het een ideale optie voor een praktische en elegante keuken. Ondanks de hoge prijs is het een duurzame investering.

Klassiek aardewerk

Dit is een grote klassieker op het gebied van wandtegels. Tijdloos, aardewerk heeft nog steeds veel fans. Niet voor niets bestaat het in veel patronen en verschillende kleuren. Hierdoor kunt u uw keuken naar eigen wens aanpassen.
Aardewerk onderscheidt zich door zijn gemakkelijk onderhoud en zijn grote weerstand tegen vocht. Het is ideaal voor gebieden die regelmatig worden blootgesteld aan water of olie. Het is echter belangrijk om de gevoeligheid voor krassen en schokken te onthouden.

De lei

Leisteen geeft een natuurlijk en uniek effect aan de kamer dankzij het uiterlijk dat steen imiteert. Het materiaal is bovendien zeer duurzaam en past perfect bij een eigentijdse of rustieke inrichting. Leisteen heeft echter speciaal onderhoud nodig om de duurzaamheid ervan te garanderen.

Porseleinen steengoed

Er zijn twee soorten porselein op de markt: geglazuurde en gekleurde body. De eerste staat bekend om zijn grote slagvastheid vergeleken met aardewerk. Bovendien is het schoonmaken van dit materiaal eenvoudig. Het geëmailleerde effect zorgt voor een glanzende toets, ideaal in ruimtes zonder licht.
Als u een modern ontwerp wilt aannemen, blijft gekleurd porseleinsteengoed de beste optie. Zeer krasbestendig en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je hebt dus volop keuze om hem te matchen met het werkblad.

Met welke andere elementen moet je rekening houden?

Naast kleur en materiaal moeten andere factoren uw aandacht vasthouden bij het kiezen keukentegels.

De normen die van toepassing zijn op keukentegels

Normen zijn de garanties voor de kwaliteit van uw tegels. Sommige zijn van toepassing op vloerbedekkingen, terwijl andere gelden voor wandtegels. Hieronder staan ​​er enkele:

  • PEI-norm: uitgedrukt van 1 tot 5, geeft dit het weerstandsniveau aan tegen de doorgang van het product.
  • MOHS-standaard: geclassificeerd van 1 tot 4, verwijst naar krasbestendigheid. In die zin vertoont een materiaal met een weerstandsscore van 9/10 een hoog weerstandsniveau. Vanaf 5/6 heeft het echter al een behoorlijke score.
  • UPEC-certificering: is erg belangrijk, omdat het de algehele prestaties van het materiaal aangeeft: weerstand tegen water en chemicaliën, evenals slijtage.

Tegelafmetingen

Wand keukentegels zijn over het algemeen verkrijgbaar in grote formaten, d.w.z. 60 cmX60 cm, of zelfs meer. Dit kan het visuele effect van de kamer beïnvloeden. Grootformaat tegels kunnen een kleine keuken visueel vergroten.
Een tegel van klein formaat heeft op zijn beurt het tegenovergestelde effect. Zorg er echter altijd voor dat de maat van de tegels niet groter is dan die van de vloertegels.
Wandtegels voor keuken

Lijm

Als u van plan bent de tegels zelf te plaatsen, lees dan zorgvuldig de gebruiksgebieden. Als de betreffende muur dagelijks wordt blootgesteld aan vocht, is het noodzakelijk om een waterdichtingssysteem aan te brengen onder de tegels.
In die zin is epoxymortel ideaal voor het verbinden van glaspasta’s en mozaïeken. Door zijn bestendigheid is het ideaal voor het betegelen van badkamers en keukens.
Bij grootformaat tegels is het beter om poederlijmen te gebruiken. Zorg er echter voor dat ze compatibel zijn met het waterdichtingssysteem. pastalijmen zijn ook compatibel met dit waterbeschermingssysteem.

Gewrichten

De voegen vertegenwoordigen een zichtbaar element dat de tegels met elkaar verbindt. Ze kunnen waterafstotend, decoratief of dun zijn. De voegen zijn doorgaans wit, grijs, beige of cementkleurig.
Het belangrijkste is om voeg te kiezen in een lichtere tint dan de tegels. Hun kleur moet ook harmoniëren met die van de tegels. In deze zin wordt wit niet aanbevolen, omdat dit een rastereffect produceert.

FAQ

Welke wandtegels voor een kleine keuken?

De keuken bevindt zich vaak in een kleine ruimte. Om het visueel te vergroten, is het raadzaam om lichtgekleurde tegels te gebruiken.

Hoe kunt u uw wandtegels verjongen?

Er zijn speciale verven voor wandtegels waarmee u uw keuken kunt verjongen. De meeste hebben echter een grondlaag nodig om de hechting van de verf te versterken.

Hoe maak je je wandtegels schoon?

Bereid een mengsel van water en alcohol van dezelfde hoeveelheid. Maak vervolgens de spons nat en begin met schoonmaken. Het enige dat overblijft is het afspoelen met schoon water en het drogen van de tegels.

Dit vindt u misschien ook leuk

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?