Imitatieparkettegels voor binnen

Onze tegelcollecties Binnenvloeren look Hout

  • Abéa Craie
    Abéa

    Craie

    20x120
  • Abéa Lin
    Abéa

    Lin

    20x120
  • Abéa Miel
    Abéa

    Miel

    20x120
  • Abéa Cendre
    Abéa

    Cendre

    20x120
  • Hirati Lin
    Hirati

    Lin

    22,5x90
  • Hirati Neutre
    Hirati

    Neutre

    22,5x90
  • Hirati Brun
    Hirati

    Brun

    22,5x90
  • Noa Naturel
    Noa

    Naturel Gestructureerde anti-slip

    22,5x90
  • Tablon Naturel
    Tablon

    Naturel

    20x120

Imitatiehouttegels: voordelen, variëteiten en huidige trends!

Met zijn warme tinten en duidelijke nerven is hout een uitzonderlijk materiaal dat de natuur in zijn puurste aspect oproept. Klassieke of designsfeer, het vindt gemakkelijk zijn plaats in alle decors. Daarom worden steeds vaker imitatieparkettegels gebruikt om interieurs zonder karakter nieuw leven in te blazen.

De sterke punten van imitatie houten parkettegels

Tegels met houteffect zijn het beste alternatief voor traditionele parketvloeren en bieden vele voordelen. Minder duur, maar behoudt toch het uiterlijk van het originele materiaal. Het reproduceert getrouw de subtiele nerven, verfijnde aderen en ornamenten van authentiek hout. Deze delicate details introduceren een onmiskenbaar vleugje verfijning in elk type interieur.
In tegenstelling tot hout hebben imitatieparketvloeren een langere levensduur. Het is bestand tegen schokken en krassen en is gemakkelijker te onderhouden. Geplaatst op de vloer of aan de muur, kan hij in alle kamers van het huis worden geplaatst, zelfs in ruimtes met veel verkeer.
Deze coating is robuust en gemakkelijk schoon te maken en staat ook bekend om zijn weerstand tegen vocht. In contact met water behoudt het zijn oorspronkelijke uiterlijk, verslechtert of vervormt het niet. Dus als u op zoek bent naar de perfecte tegels voor uw badkamer, dan zal deze aan uw esthetische en functionele verwachtingen voldoen.
Tenslotte, het laatste maar even belangrijke aspect: er is een grote verscheidenheid aan imitatieparkettegels met verschillende afwerkingen, patronen en kleuren waaruit u kunt kiezen op basis van uw interieurdecoratie.

De verschillende materialen die worden gebruikt voor imitatiehouten tegels

Voordat u beslist welke tegel u kiest, is het belangrijk om de varianten te kennen die op de markt beschikbaar zijn, waarbij u de Houd er rekening mee dat elke imitatiehouten vloer zijn eigen kenmerken heeft.

Keramisch: een garantie voor weerstand

Omdat keramiek een robuust materiaal is, is deze bekleding perfect voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen en woonkamers. Het is gemaakt van porselein en is zelfs krasbestendig met een MOHS-hardheidsindex van 7 tot 9. Het niet-poreuze oppervlak maakt het waterdicht en zeer gemakkelijk te onderhouden, waardoor het risico op vervorming door vocht wordt geëlimineerd.

Vinyl: eenvoudig te installeren

Vinyl is gemaakt van PVC met een hoge dichtheid en biedt uitstekende weerstand tegen slijtage en schokken. Met behulp van de modernste 3D-printmachines kunnen fabrikanten de patronen en texturen van hout getrouw reproduceren, waardoor een opvallend realistisch visueel effect ontstaat. Verkocht in de vorm van zelfklevende tegels en strips, vereist het installeren van vinyltegels geen speciale vaardigheden.

Porseleinen steengoed: een praktische optie

Dit materiaal wordt veel gebruikt bij de vervaardiging van parketvloeren en combineert de chique esthetiek van hout met de technische voordelen van porselein. Het is gemaakt met klei en mineralen die bij zeer hoge temperaturen zijn gebakken, waardoor het uitzonderlijk goed bestand is tegen stoten, krassen en slijtage. Met een zeer lage porositeit die doorgaans minder dan 0,5% bedraagt, neemt het geen vlekken aan en behoudt het zijn heldere uitstraling, zelfs als het in vochtige ruimtes zoals badkamers en slaapkamers wordt geplaatst.

2 criteria voor het kiezen van de juiste imitatieparkettegels

Om het type imitatiehouten tegels te vinden dat het beste bij uw behoeften past, moet u rekening houden met een aantal criteria, zonder deze loopt u het risico voor onaangename verrassingen te komen te staan. Hier zijn twee essentiële elementen waarmee u rekening moet houden om een ​​verstandige keuze te maken:

De decoratieve geest van uw interieur

De algemene sfeer van uw accommodatie is het eerste criterium om te bestuderen. Voor een vriendelijkere sfeer kiest u voor neutraal gekleurde tegels. De beste manier om een ​​interieur op te warmen en gezelliger te maken, is door te kiezen voor discrete en authentieke kleuren zoals beige, wit of zelfs grijs. Deze variaties kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met meubelelementen in Scandinavische of klassieke stijl.
Voeg vervolgens een vleugje verfijning toe door te spelen met de afmetingen van de tegels. Houd er rekening mee dat grote tegels de kamer groter maken. Ze zijn kleiner en structureren de ruimte waarin ze worden geplaatst, waardoor een decoratieve harmonie ontstaat die de stijl van uw interieur zal versterken.

De ruimte waar het parket wordt geïnstalleerd

Heel vaak zijn verpakkingen van imitatiehout onderworpen aan specifieke behandelingen. Tegels met antislipafwerking zijn ontworpen voor keukens en woonkamers. Naast het esthetische tintje dat ze toevoegen, voorkomen ze uitglijden of struikelen: een aanzienlijk voordeel, vooral als je jonge kinderen hebt!

Let op:

Naast de eerder genoemde criteria willen wij uw aandacht vestigen op het belang van het controleren van de kwaliteit van het parket en de mate van weerstand tegen vocht.

Imitatie parkettegels: de huidige trends van dit moment!

Hoewel imitatiehouten tegels al enkele jaren worden gebruikt, blijft deze in populariteit groeien. Tegenwoordig bieden fabrikanten steeds gevarieerdere assortimenten aan, met als doel opties te bieden die perfect zijn afgestemd op de behoeften van elke eigenaar.

Discrete tinten staan ​​in de spotlight

Hoewel de beschikbare tegels in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, blijven aarde- en neutrale tinten het populairst. Klassiek en tijdloos, de grijze, witte en beige kleuren geven een vleugje gezelligheid dat de tijd tart. Door de decennia heen behouden deze tinten hun glans en moderne uitstraling, ondanks kortstondige trends.

De rustieke uitstraling van de patronen

Wat betreft vormen en afwerkingen is de rustieke stijl een subtiele knipoog naar de landelijke wereld. Tegels met houteffect zijn bedoeld om authentiek en tijdloos te zijn, terwijl ze alle decoratieve stijlen waarmee ze geassocieerd worden, complimenteren.

Eenvoudige of verfijnde vormen?

De plaatsing van het tegelwerk heeft een grote invloed op de esthetische weergave. In plaats van een geometrische vorm te kiezen zonder enige creativiteit, kies je voor tegels met zeshoekige lijnen. Wil je echter een eenvoudiger stijl behouden, geef dan de voorkeur aan een rechthoekige vorm: de tijdloze optie bij uitstek!

Een originele pose

Om een ​​klassieke kamer om te toveren tot een unieke ruimte die geen gebrek aan karakter heeft, is het sterk aan te raden om voor een licht verspringende plaatsing te kiezen. Je kunt de tegels gebruiken om geometrische vormen te creëren. Merk op dat de visgraatpatronen een eigentijds tintje toevoegen. Op de vloer is de visgraatopstelling inderdaad in staat de ruimte waarin deze zich bevindt te moderniseren. Aan de andere kant, als je een diagonale pose kiest, zal het resultaat atypischer en onverwachter zijn.
Aarzel niet om verschillende vormen, tinten en afwerkingen te combineren voor meer fantasie!

Waarom een ​​professional inschakelen om imitatieparkettegels te plaatsen?

De mate van complexiteit van de installatie varieert van materiaal tot materiaal. Maar zelfs als sommige tegels gemakkelijker te installeren zijn dan andere, is het raadzaam om het werk aan een professional toe te vertrouwen. Alleen een deskundige kan:

  • bereid het installatieoppervlak voor;
  • lijn de tegels symmetrisch uit met behulp van een waterpas;
  • zorgen voor hechting van de mortel;
  • verwijder overtollige mortel
  • werk in secties voor een onberispelijk resultaat…

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?