Terracotta tegels buiten

Onze tegelcollecties Buitenvloeren look Terracotta

  • Azimut Chaud
    Azimut

    Chaud anti-slip

    Outdoor Plus 20mm
    60x60
  • Azimut Froid
    Azimut

    Froid anti-slip

    Outdoor Plus 20mm
    60x60
  • Ojala Argile
    Ojala

    Argile Gestructureerde anti-slip

    Outdoor Plus 20mm
    60x60
  • Ojala Sable
    Ojala

    Sable Gestructureerde anti-slip

    Outdoor Plus 20mm
    60x60
  • Ojala Doré
    Ojala

    Doré Gestructureerde anti-slip

    Outdoor Plus 20mm
    60x60
  • Ojala Ocre
    Ojala

    Ocre Gestructureerde anti-slip

    Outdoor Plus 20mm
    60x60

Tegels met terracotta effect, de grote trend van dit moment

Het opnieuw bekleden van de vloer van een binnen- of buitenkamer is niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende soorten vloeren en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Vroeger waren terracotta tegels erg populair vanwege hun authentieke, warme en natuurlijke stijl. Door de jaren heen vervaagde de rage enigszins ten koste van elegantere en modernere tegels. Maar vandaag is deze tegel dankzij imitatie-terracotta weer op de voorgrond gekomen.

Imitatieterracotta, een trend die actueel is geworden

Terracottavloeren hebben lange tijd de boventoon gevoerd in Provençaalse huizen. Deze tegel, die voornamelijk binnenshuis werd gebruikt, bood destijds veel charme en authenticiteit aan een huis. Extreem robuust en resistent, terracotta maakte duurzame vloeren mogelijk.

De natuurlijke charme van terracotta begon echter beetje bij beetje te worden gekleineerd vanwege het gebrek aan elegantie en moderniteit. Maar nu is het mogelijk om kwaliteit imitatie terracotta tegels te vinden die alle voordelen van terracotta combineert met die van klassieke tegels.

De verschillende formaten tegels met terracotta-effect

Tegels met terracotta-effect zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat ze kunnen worden aangepast aan alle kamers in uw huis, maar ook buitenshuis. Vierkante tegels zijn verkrijgbaar in klein mozaïekformaat (7,5 x 3,75 cm) of middenformaat (45 x 45 cm).

Afhankelijk van de ruimte waar u uw tegels wilt plaatsen, kunt u kiezen voor een rechthoekige vorm in de afmetingen 22,5 x 45 cm of 45 x 90 cm.

Dankzij deze verschillende formaten kunnen terracotta tegels gemakkelijk op de vloer, maar ook op de muren worden gelegd. Zo creëer je een warme en natuurlijke sfeer in je keuken, je badkamer, je woonkamer, maar ook op je terras of balkon. De mogelijkheden zijn eindeloos, u hoeft alleen maar uw creativiteit de vrije loop te laten.

Wat zijn de voordelen van tegels met terracotta-effect?

Tegels met terracotta-effect reproduceren perfect het materiaal dat het imiteert. De mate van realisme is zo hoog dat alleen een deskundige het verschil kan zien. Het esthetische voordeel valt dus niet te ontkennen. Deze tegel brengt warmte en karakter in elke binnen- of buitenkamer. Terracotta is echter een materiaal dat veel onderhoud vergt, wat niet het geval is bij tegels imitatie terracotta .

Het onderhoud van deze tegel is heel eenvoudig. Er blijven vlekken achter op het oppervlak van de tegels, daarom kunt u deze schoonmaken met water en een zachte doek. Bij hardnekkige vlekken is het mogelijk een specifiek tegelproduct te gebruiken. Met terracotta is het gebruik van deze producten onmogelijk zonder het te beschadigen.

Een van de andere voordelen van tegels met terracotta-look is dat ze ondoordringbaar zijn, in tegenstelling tot terracotta dat bedekt moet worden met een waterafstotend product.

Tegels met terracotta-effect zijn zeer goed bestand tegen krassen en slijtage na verloop van tijd en verslechteren in de loop der jaren niet. Of u deze tegel nu op de vloer of aan de muur installeert, u zult er heel lang plezier van hebben zonder dat de kwaliteit ervan verandert.

Tot slot kunnen we onder de voordelen ook de ecologische kant noemen. Deze tegel is ontworpen met behulp van milieuvriendelijke methoden en heeft daarom tijdens het ontwerp geen schadelijke impact op de planeet.

Zoals u kunt zien, zijn de voordelen van tegels met terracotta-effect talrijk. Het zou daarom zonde zijn om daar geen gebruik van te maken.

Het kiezen van de juiste tegelkleur

Terracotta is een heel mooi materiaal dat in nogal oranje tinten te vinden is. Vanuit esthetisch oogpunt is het erg mooi, maar het decoratieve aspect biedt weinig mogelijkheden. Maar met tegels met terracotta-effect bent u niet langer beperkt op het gebied van binnen- of buitendecoratie.

Tegenwoordig bestaat dit type tegel in een groot aantal tinten die charme en elegantie aan uw kamers toevoegen en waardoor ze zich kunnen aanpassen aan uw reeds bestaande decoratie. Tot de meest trendy kleuren behoren ivoor-, beige- of grijze tegels.

Door een van deze kleuren te kiezen, kunt u een decor verkrijgen dat bij u past en zeer modern is, terwijl de schoonheid van terracotta behouden blijft.

Tips voor het kiezen van de juiste tegels met terracotta-effect

Voordat u er zelfs maar aan denkt om uw terracottategels te kopen of de kleur ervan te kiezen, moet u eerst de kamer bepalen waar deze zal worden geïnstalleerd en de beschikbare ruimte. Als je bijvoorbeeld grote tegels in een kleine kamer legt, ontstaat de illusie van grotere ruimtes. Door de ruimte te definiëren, weet u welk formaat tegels u nodig heeft.

Als u klaar bent, kunt u de tegelstijl en de kleur ervan kiezen. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een extra afwerking om effecten aan uw tegels toe te voegen.

Bovendien moet u ook rekening houden met uw budget. Houd er rekening mee dat terracotta vrij duur is, wat niet het geval is voor tegels met terracotta-look. Met andere woorden, het is een veel betaalbaardere tegel qua prijs, wat niet te verwaarlozen is, dat moet worden toegegeven.

Nu u alles weet over tegels met terracotta-effect, hoeft u alleen nog maar het model te vinden dat het beste bij u past, zowel qua formaat, kleur als prijs. Dit type tegelwerk is bijzonder voordelig ten opzichte van terracotta. Dus als u uw vloeren en muren opnieuw wilt bekleden, kies dan voor tegels met terracotta-look, u zult er geen spijt van krijgen.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?