Vloertegels met marmereffect

vloertegels marmereffect is een veelgebruikt alternatief op het gebied van interieurdecoratie. Het combineert een elegante esthetische uitstraling met uitstekende duurzaamheid en onderhoudsgemak. Dit is een praktische en betaalbare keuze. Ideaal voor het inrichten van werk in alle kamers van het huis, het brengt een vleugje luxe in uw ruimtes.

Onze tegelcollecties Vloer look Marmeren

  • Adage Arabescato
    Adage

    Arabescato

    8x8060x12080x80
  • Adage Calacatta
    Adage

    Calacatta

    8x8060x12080x80
  • Adage Statuario
    Adage

    Statuario

    8x8060x12080x80
  • Adage Michelangelo
    Adage

    Michelangelo

    8x8060x12080x80

Waarom kiezen voor tegels met marmereffect?

De afgelopen jaren is marmer opnieuw een trendy materiaal geworden in de interieurdecoratie. Het voegt een vleugje luxe en verfijning toe aan ruimtes om ze te verbeteren. Het heeft echter bepaalde zwakke punten, vooral wat betreft robuustheid, prijs en onderhoudsgemak.
tegels met marmereffect hebben alle esthetische voordelen van dit materiaal zonder te lijden onder de nadelen. Dit is een zeer populaire keuze voor mensen die dromen van een stijlvolle inrichting zonder veel geld uit te geven.

Een zeer mooie esthetische verschijning

De grootste kracht van vloertegels imitatiemarmer ligt in het uiterlijk. Het imiteert perfect het uiterlijk van marmer en transcribeert de elegante en verfijnde weergave ervan.
Deze vloerbedekking reproduceert alle nuances, aderen en patronen van marmer om een ​​authentieke en aangename esthetiek weer te geven.

Uitstekende duurzaamheid

Of het nu gaat om keramische of porseleinen steengoed, imitatie marmeren vloertegels bieden uitstekende weerstand en optimale duurzaamheid.
In tegenstelling tot natuurlijk marmer is het niet-poreus. Hierdoor is het bestand tegen vocht, krassen en schokken. Bovendien vlekt het niet gemakkelijk en is het bestand tegen chemicaliën.
Deze kenmerken maken het een ideale keuze voor alle kamers in het huis, zelfs kamers met veel verkeer of vochtigheid.

Eenvoudig onderhoud

Het onderhoud van imitatie marmeren tegels kent geen beperkingen en vereist geen speciale producten.
Een eenvoudige, regelmatige reiniging, hetzij door stofzuigen, bezemen of wassen met zeepsop, is voldoende om de glans van de vloer te behouden.
Dankzij het gladde en resistente oppervlak zijn imitatiemarmeren tegels bestand tegen alledaagse vlekken of krassen. U kunt klassieke huishoudelijke producten verdund in water gebruiken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over beschadiging ervan.

Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Kosten zijn een ander voordeel van imitatie marmeren tegels. De prijzen van deze bekleding zijn aanzienlijk lager dan die van echt marmer. Het is een economisch alternatief dat geen concessies doet aan de esthetiek.
Dankzij imitatie marmeren tegels transformeert u uw binnenruimtes en voegt u een vleugje luxe toe tegen lagere kosten.

De criteria waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste vloertegels met marmereffect

Er zijn een groot aantal modellen van imitatie marmeren tegels. Om degene te kiezen die het beste bij uw ruimtes past, moet u verschillende punten overwegen.

Vloertegels die bij uw ruimte passen

De imitatie marmeren tegels passen zich aan alle omgevingen aan, van de meest intieme tot de grootste. Kies voor kleine kamers middelgrote of grote tegels om de ruimte visueel te vergroten. Wat grote stukken betreft, geef uw creativiteit de vrije loop door te spelen met formaten en patronen om ze een unieke persoonlijkheid te geven.

Kies het type afwerking zorgvuldig

Naast de tijdloze esthetiek bieden imitatiemarmeren tegels een scala aan afwerkingen om aan al uw wensen te voldoen.
Een matte afwerking brengt een vleugje moderniteit en soberheid in uw interieur, terwijl een gepolijste afwerking de kamer zal verlichten met een luxueuze en verfijnde glans.
Houd er rekening mee dat het onderhoud afhangt van uw keuze: de gepolijste afwerking moet regelmatiger worden schoongemaakt om de glans te behouden en strepen te voorkomen.

Prijsklassen

De prijs van kunstmarmeren tegels varieert afhankelijk van de kwaliteit, het formaat en de afwerking. Om u te begeleiden, bepaalt u uw budget voordat u aan uw onderzoek begint. Streef naar de juiste balans tussen esthetiek en duurzaamheid. Vergeet niet de installatie- en onderhoudskosten op te nemen in uw totale budget.

Kleurtinten die uw kamers accentueren

De keuze van kleur en patronen van marmeren effecttegels is belangrijk om een ​​samenhangend en elegante interieurdecoratie. Kies voor klassieke en tijdloze tinten zoals wit of grijs voor een minimalistische en chique uitstraling. Of durf gedurfdere kleuren zoals zwart of blauw te gebruiken om een ​​vleugje moderniteit en karakter in uw ruimte te brengen. De geaderde patronen brengen op hun beurt textuur en diepte in uw kamer.

Hoe vloertegels met marmereffect onderhouden?

marmeren effecttegels vereisen geen speciaal onderhoud of speciale producten. Regelmatig schoonmaken is meer dan voldoende om de glans en het esthetische uiterlijk te behouden.

Regelmatig schoonmaken

Voor regelmatige reiniging van marmeren effecttegels kunt u een bezem of een stofzuiger gebruiken om stof en vuil te verwijderen. Voor een grondigere reiniging dweilt u met water en een mild reinigingsmiddel.
Het wordt sterk aanbevolen om schurende producten te vermijden die het oppervlak van de tegels kunnen beschadigen.

Behandel eventuele vlekken

De tegels met marmereffect hebben een hoge weerstand tegen vlekken, maar het is belangrijk om snel ruim gemorst materiaal op om te voorkomen dat het inbedt. Gebruik hiervoor een zachte, vochtige doek om de vlekken weg te vegen.
Hoe krassen voorkomen?
Om het onberispelijke uiterlijk van uw tegels met marmereffect te behouden en te beschermen tegen lelijke krassen, volgen hier enkele eenvoudige stappen :

  • Voorzie uw meubels van viltglijders: deze discrete accessoires voorkomen effectief krassen veroorzaakt door bewegende meubels.
  • Kies voor vloerkleden of deurmatten: in ruimtes met veel verkeer, zoals de ingang van het huis of gangen, installeer vloerkleden of deurmatten om vuil op te vangen en wrijving op de tegels te beperken.
  • Vermijd het slepen van voorwerpen: wees voorzichtig met zware of schurende voorwerpen die krassen op de tegels kunnen veroorzaken als u ze over de vloer sleept. Geef de voorkeur aan het zorgvuldig optillen en transporteren van deze elementen.
  • Per ongeluk krassen? Geen paniek ! Als u nog steeds krassen op uw tegels opmerkt, wees dan niet ontmoedigd. Specifieke producten voor tegelwerk of de tussenkomst van een gekwalificeerde professional kunnen deze lelijke vlekken verminderen of elimineren.

Af en toe polijsten om uw tegels nieuw leven in te blazen

Om ervoor te zorgen dat uw gepolijste marmeren effecttegels zijn schitterende glans behouden, wordt af en toe polijsten aanbevolen . Hier leest u hoe u het moet doen:

  • Kies een geschikt polijstproduct: kies voor een product dat specifiek is ontworpen voor het type van uw tegels. Je vindt deze producten in doe-het-zelf- of vloerwinkels.
  • Volg de instructies van de fabrikant: lees aandachtig de instructies die bij het poetsmiddel zijn geleverd en volg zorgvuldig de aanbevolen stappen.
  • Frequentie van polijsten: Eén of twee polijstbeurten per jaar zijn over het algemeen voldoende om de glans van uw tegels te behouden. U kunt deze frequentie aanpassen, afhankelijk van de vloerslijtage en uw voorkeuren.

De vloertegels met marmereffect zijn de ideale oplossing om uw interieur te verfraaien met een decoratie die de elegantie van natuurlijk marmer met de bruikbaarheid en betaalbaarheid van tegels.

Dit vindt u misschien ook leuk

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?