Zwarte zwembadtegels: een gedurfde, maar veilige keuze

Advies nodig om karakter te geven aan uw zwembad? zwarte tegels presenteren zich als de geschikte optie. Ontdek in dit artikel de voor- en nadelen van deze coating en de redenen om ervoor te kiezen.

Onze tegelcollecties Zwart ruimtes Zwembad

  • Kryo Intense
    Kryo

    Intense Gestructureerde anti-slip

    Outdoor Plus 20mm
    60x12060x60

Waarom kiezen voor zwarte tegels voor een zwembad?

Psychologisch gezien roept zwart verfijning, luxe en elegantie op. Een zwarte tegels geven karakter aan uw zwembad. Het kan het ook uniek maken, op voorwaarde dat je goed aan de decoratie en de omgeving werkt.
Een zwarte zwembadtegels zal een chiquere sfeer in uw interieur creëren. Deze donkere overkapping past perfect bij een huis in hedendaagse stijl. Om de stedelijke uitstraling van uw pand te versterken, kunt u kiezen voor een mozaïek getint in parelzwart of effen zwart.
Afhankelijk van jouw gezichtspunt kan zwart zich de natuur herinneren. Met zwarte tegels krijgt uw zwembad een natuurlijker uiterlijk. De kleur van de afdekking zal vooral het spiegeleffect bevorderen, waardoor het zwembad opgaat in het decor. Als uw zwembad in een groene tuin wordt geïnstalleerd, zal de zwarte achtergrond dit natuurlijke effect versterken. Het zal dan een uiterlijk hebben dat lijkt op dat van een meer of een rivier.
Het zwarte zwembad is ook een interessante oplossing als u op zoek bent naar een sobere en elegante stijl. De donkere kleur van de tegels zal het luxe effect van een moderne woning met tuin naar voren brengen.
Tenslotte is de zwarte kleur praktisch, omdat je betegelde zwembad er altijd schoon uitziet. Het behoudt de glans van het water door de aanwezigheid van algen en vuil te maskeren. Het wordt echter sterk aanbevolen om uw zwembad altijd regelmatig schoon te maken.

De belangrijkste categorieën zwembadtegels

Heeft u gekozen voor zwarte tegels voor uw zwembad? Voordat u verder gaat met de werkzaamheden, weet dat er 3 hoofdcategorieën zwembadtegels zijn. Elk heeft verschillende aspecten, zelfs als u voor een zwarte kleur kiest.

Porseleinen steengoed, keramische tegels en aardewerk

Ze hebben het voordeel dat ze zich aanpassen aan verschillende stijlen. Deze afdekkingen zijn ook de meest voorkomende op het gebied van zwembadbekleding, zwembadranden en zwembaden. Ze worden gewaardeerd om hun weerstand tegen klimaatschommelingen en chemische aanvallen. Deze materialen verdragen ook verkleuringen veroorzaakt door UV-straling goed.

Glaspastamozaïeken en glasemail

Over het algemeen zijn kleine mozaïektegels tussen 2 en 2,5 cm aan een kant. Omdat ze perfect bij de rondingen passen, zijn ze vooral geschikt voor ronde zwembaden. Met dit soort tegels kunt u uw zwembad volledig personaliseren. Met de mozaïeken kunt u patronen of friezen creëren.
Glasemail van hogere kwaliteit heeft een genuanceerder uiterlijk. Ze hebben een geëmailleerde afwerking. Ze worden ook als luxueuzer beschouwd dan tegels met glaspasta. Om deze reden zijn glasemails duurder.
Zwarte tegels voor zwembad

Natuursteentegels

In vergelijking met de vorige twee categorieën worden natuursteentegels minder gebruikt als zwembadafdekking. Ze zijn niet alleen duur, maar de implementatie ervan is ook complexer. Ze kunnen worden gemaakt van kwartsiet, graniet of zelfs lavasteen. Porseleinen tegels met steeneffect zijn echter een beter alternatief.

Quels sont les inconvénients du revêtement noir pour une piscine ?

Un carrelage piscine de couleur noire comporte quelques inconvénients qu’il convient de connaître si vous comptez opter pour ce revêtement.
Premièrement, la couleur noire s’avère facilement sujette aux éraflures et rayures comparées aux tons plus clairs. Pour cette raison, il est crucial d’utiliser des produits nettoyants non abrasifs. Il faudra également éviter les objets rugueux et pointus dans la piscine.
Deuxièmement, le noir peut absorber la chaleur. C’est une caractéristique qui se présente comme étant un inconvénient, mais elle peut aussi devenir un avantage. Tout dépend de votre région de résidence. Une piscine noire apportera notamment de l’inconfort dans les régions très ensoleillées. L’eau de la piscine pourrait devenir anormalement chaude. Il serait, alors, nécessaire d’utiliser des systèmes de refroidissement et de chauffage pour mieux gérer la température de l’eau.
Troisièmement, les carreaux noirs de la piscine sont susceptibles de nuire à la sécurité des usagers. Avec un fond sombre, il devient difficile de déterminer la profondeur du bassin. De la même manière, les objets pouvant être présents dans l’eau seront moins visibles. Pour préserver la sécurité des enfants et des nageurs peu expérimentés, il faudra installer des éclairages subaquatiques. Ces luminaires spéciaux amélioreront la visibilité des nageurs et réduiront les risques de blessures.

Wat zijn de voordelen van zwarte zwembadtegels?

Het zwembad met zwarte tegels past perfect in een chique en moderne tuin. De kleur van de coating bevordert het spiegeleffect van het water. Het hele decor rond het zwembad wordt weerspiegeld, waardoor een omgeving ontstaat die tijdschriften waardig is.
De zwarte coating creëert ook een illusie van ruimte, wat vooral in het voordeel van kleine zwembaden zal werken. Door naast elkaar te leggen, lijken ze groter en wordt er een visueel diepte-effect toegevoegd.
Omdat zwart vlekken en onzuiverheden beter verbergt, zal het zwembadwater er altijd schoon uitzien. Dagelijks vuil zal minder zichtbaar zijn. Indien nodig heeft u de mogelijkheid om de schoonmaak van uw zwembad uit te stellen tot een geschikter tijdstip. Hoe dan ook, het wordt altijd aanbevolen om het zo regelmatig mogelijk schoon te maken.
Ten slotte is de zwarte porseleinen of keramische coating duurzaam. Het heeft het voordeel dat het bestand is tegen moeilijke omstandigheden. Met het juiste onderhoud gaan uw zwembadtegels lang mee.

Tips voor het decoreren van een zwart zwembad

De donkere kleur van zwembadtegels kan voldoende zijn om uw exterieur een elegante uitstraling te geven. Het is echter mogelijk om uw zwembad nog aantrekkelijker te maken door bijvoorbeeld neutrale boorden toe te voegen. Geef op dit moment de voorkeur aan mat of donkergrijs om de soberheid van uw interieur te accentueren.
De combinatie van de zwarte tegels van het zwembad met de neutrale tinten van de boordstenen zullen de eigentijdse en moderne stijl accentueren. Door een zwembadterras te installeren kunt u ook het designeffect van uw zwarte zwembad benadrukken. Wil je dat het helderder is? Meng eenvoudig lichte tinten met donkere tinten.
Om deze techniek succesvol af te ronden, kies je voor witte bestrating en antracietgrijze boordstenen.
Houd er bovendien rekening mee dat de vorm van uw zwembad rechtstreeks van invloed is op het algehele effect dat het zal produceren. Om er verfijnd uit te zien, kies je voor een eenvoudige geometrische vorm, bij voorkeur rechthoekig.

Hoe maak je een zwart betegeld zwembad schoon?

Het wordt aanbevolen om uw zwembad eens in de twee of drie maanden te onderhouden. Voer ook een grondige reiniging uit aan het einde van de overwintering. Maak de bodem van het zwembad, de wanden en de trappen schoon met een zwembadborstel. Als je een groot zwembad hebt, gebruik dan een stofzuiger.
Maak de voegen van uw zwembad schoon met een speciale borstel zodra deze zwart beginnen te worden. Kies bij het betegelen voor onderhoud met zeepsop of zuiveringszout.
Zijn de tegels oud of vatbaar voor aangekoekt vuil? Voer een grondige reiniging uit met een hogedrukreiniger. Op dit moment moet het zwembad volledig worden geleegd. Wanneer u het apparaat gebruikt, moet u de lans op een geschikte afstand houden om de staat van de zwarte tegels te behouden.
Houd er rekening mee dat dit een agressief proces is. Daarom is het het beste om het slechts af en toe te gebruiken.
zwarte tegels geven uw zwembad een meer verfijnde uitstraling en maken het uniek. Hoewel deze coating enkele nadelen heeft, heeft deze onmiskenbare esthetische en praktische voordelen. Ongeacht de grootte van het zwembad, hij is in staat om er een echt pareltje van te maken.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?