Italiaanse antislip douchevloertegels

Antisliptegels zijn essentieel voor ruimtes die glad kunnen worden als ze nat zijn, zoals douches, technische oppervlakken, zwembadomgevingen en badkamers. Het verhoogt niet alleen de veiligheid, maar voegt ook een vleugje schoonheid en functionaliteit toe aan de ruimte.

Of u nu de voorkeur geeft aan cement-, porfier- of structuurtegels, ons uitgebreide productassortiment bevat stijlvolle, designgerichte opties voor zowel binnen- als buiteninstallaties. Dit is wat u moet weten over antisliptegels voor inloopdouches.

Onze tegelcollecties Vloer ruimtes Douche à l'italienne

Antislip vloertegels, een essentieel onderdeel van een inloopdouche

Het kiezen van functionele en aantrekkelijke badkamertegels kan moeilijk zijn. Je moet rekening houden met het belang ervan in deze ruimte voordat je beslissingen neemt. Of antisliptegels voor inloopdouches nu op de muur of op de vloer worden gebruikt, ze moeten aan specifieke normen voldoen.

Hierdoor kun je esthetiek combineren met veiligheid, waardoor je het risico op uitglijden over natte vloeren of voeten in de doucheruimte vermindert. Dit is vooral belangrijk wanneer jij en je geliefden ontspannen in deze vochtgevoelige ruimte.


Wees dus voorzichtig en kies tegels voor inloopdouches die perfect passen bij je esthetische wensen, terwijl ze voldoen aan de normen voor geschikte badkamervloeren.

Wat moet ik weten over badkamertegels?

De badkamer is ontegensprekelijk een van de meest essentiële kamers in een huis. Hoewel dit voor de hand liggend lijkt, is het de moeite waard erop te wijzen dat veel mensen de neiging hebben het ontwerp ervan te verwaarlozen. Als we het over design hebben, hebben we het niet alleen over esthetiek en decoratie.

Doucheontwerp gaat niet alleen over de visuele aspecten, maar ook over de keuze van de juiste vloer- en wandbekleding. Er zijn verschillende opties voor de vloer van een inloopdouche.

Betegelen is een populaire oplossing vanwege het praktische aspect en de visuele aantrekkingskracht. Het is ook voordeliger dan natuursteen. Bovendien is het perfect geschikt voor omgevingen met een hoge luchtvochtigheid.

Welke tegels voor een inloopdouche?

Een inloopdouche is een uitstekende optie voor badkamers met beperkte ruimte. Het is een hoekcabine die overal kan worden geïnstalleerd, zolang het algemene evenwicht wordt gerespecteerd. Door voor deze oplossing te kiezen, kun je veel ruimte besparen.

Bovendien creëert de installatie van een dergelijke douche extra circulatieruimte in de doucheruimte. Hier wordt de keuze van de vloertegels cruciaal. Aangezien de doucheruimte onderhevig is aan een hoge vochtigheidsgraad, moet je tegels kiezen met antislip eigenschappen.

Dit is vooral belangrijk om ongelukken te voorkomen, want je loopt het grootste deel van de tijd op blote voeten in de douche. Als je de vloer van je doucheruimte renoveert of een nieuwe inloopdouche installeert, is het sterk aan te raden tegels te kiezen die voldoen aan de antislipnormen.

Vermijd het bedekken van de vloer met glasmozaïektegels, want die zijn glad en het duurt langer om te drogen. Om je te helpen de juiste keuze te maken, volgen hier enkele tegelsoorten die geschikt zijn voor een inloopdouche.

Porcellanato tegels

Dit is een uitstekende keuze voor vloeren in de badkamer. Deze tegels zijn gemaakt van klei en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en een groot aantal vormen en kleuren. Het belangrijkste is om een tegel te kiezen die bij je badkamerinrichting past.

Een van de belangrijkste voordelen van porcellanato is de uitzonderlijke weerstand tegen water en vlekken, dankzij de vrijwel niet-poreuze aard. Bovendien vergt het minimale inspanning om schoon te houden en te onderhouden. Bovendien is het zeer duurzaam en kan het de tand des tijds doorstaan. Het is ook slijtvast, waardoor het esthetisch aantrekkelijk blijft en lang meegaat.

Tegels van imitatiehout

Zoals de naam al doet vermoeden, bootsen deze tegels de ruwe textuur van hout na. In tegenstelling tot natuurlijk hout zijn deze tegels niet gemaakt van echt hout, maar van porcellanato. Hout is misschien niet de ideale keuze voor badkamertegels omdat het veel water absorbeert.

In een overwegend vochtige omgeving kan het gemakkelijk rotten en bederven. Tegels van imitatiehout bieden daarentegen het voordeel van de visuele aantrekkingskracht van hout zonder de nadelen van echt hout. Deze tegels zijn waterbestendig en een lust voor het oog.

Tegels met marmereffect

Omdat marmer een zeer dure en delicate natuursteen is, kan het voor veel mensen onbetaalbaar zijn. Als je echter de weelderige uitstraling wilt bereiken die marmer biedt, maar niet over de financiële middelen beschikt, kun je kiezen voor tegels die de uitstraling van marmer imiteren.

Van deze producten zijn witte tegels met marmereffect erg populair in badkamers. Ze geven de ruimte een heldere, geraffineerde toets en passen perfect bij alle soorten interieurdecoratie, of ze nu vintage of hedendaags zijn.

Het juiste formaat en de juiste kleur kiezen

De keuze van het formaat antisliptegels voor inloopdouches wordt bepaald door een aantal factoren. Deze omvatten de grootte van de ruimte, uw esthetische voorkeuren en de specifieke ruimte waar de tegels zullen worden gelegd.

Voor kleine badkamers raden we aan tegels met een klein formaat te gebruiken voor de douche of de wanden. Tegels zoals mozaïek of decoratieve friezen kunnen worden toegepast om een vleugje elegantie toe te voegen. Tegels van 20×20 cm, 10×10 cm en 15×15 cm zijn voorbeelden van kleinformaat tegels.

In middelgrote tot grote badkamers kunnen antisliptegels van 45X45 cm of 60X60 cm worden geïnstalleerd. Als je een groots, naadloos vloereffect wilt met een minimum aan voegen, kun je ook tegels van groot formaat overwegen.

Als het gaat om de kleuren van antisliptegels voor inloopdouches, is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en het natuurlijke licht in de ruimte. In kleinere of minder goed verlichte badkamers kunt u overwegen om lichtgekleurde tegels te gebruiken, zoals beige, wit of lichtgrijs.

Zoals elke conventionele douche, brengt een inloopdouche een verhoogd risico op uitglijden en vallen met zich mee. Dit risico wordt nog vergroot door het ontwerp zonder deur, waardoor er geen steun is om vallen te voorkomen en er geen barrière is om water dat op aangrenzende tegels spat op te vangen. Om dit te verhelpen zijn er antislipvloertegels gekomen.

Hoewel mozaïeken en kiezels van oudsher werden gebruikt, zijn ze te gewoon geworden en veroorzaken ze ongemak en doen ze afbreuk aan de elegante, verfijnde uitstraling van de inloopdouche. Aarzel dus niet en kies antisliptegels voor inloopdouches!

Dit vindt u misschien ook leuk

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?