Natuurstenen tegels

Onze natuursteen tegelcollecties

De voordelen van natuursteentegels

Natuursteentegels staan bekend om hun mooie uiterlijk, stevigheid en duurzaamheid. Naast deze voordelen is het een uitstekende warmtegeleider en een milieuvriendelijk materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is.

Aantrekkelijke tegels

Door hun textuur en tint onderscheiden natuursteentegels zich van de rest op esthetisch vlak. Het is origineel en warm. Bovendien zijn de afwerkingen verkrijgbaar in verschillende modellen. Sommige zijn zelfs zeldzaam en geven een meerwaarde aan je woning. Dit is bijvoorbeeld het geval met Blauwe Steen uit Henegouwen, Vals of Atlas uit Marokko.

Robuuste tegels

De dichtheid en bestanddelen van natuursteen maken het een robuust materiaal. Natuurstenen tegels zijn bestand tegen temperatuurschommelingen, krassen en schokken. Door deze eigenschappen zijn veel modellen ideaal voor buitengebruik.

Milieuvriendelijke tegels

Door te investeren in natuursteentegels kiest u voor een milieuvriendelijk materiaal. Het gebruikte materiaal is afkomstig van rotsen die op natuurlijke wijze zijn gevormd. Zowel de winning als de exploitatie zijn gereglementeerd. Tot slot zijn er voor het ontwerp geen chemicaliën nodig. Een natuurstenen tegel is zelfs milieuverantwoord, want hij is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook duurzaam. Dit beperkt overproductie en overconsumptie.

Tegels die gemakkelijk te onderhouden zijn

Natuurstenen tegels zijn gemakkelijk te onderhouden. . Sommige stenen hebben een waterafstotende behandeling nodig om het oppervlak mooi te houden, maar dit onderhoud blijft eenvoudig.

Warmtegeleidende tegels

Het probleem met tegels is de kou. Je voeten op de vloer zetten wordt een beproeving in de winter als het oppervlak betegeld is. Niet zo met natuursteen, als je vloerverwarming hebt. Tegels van natuursteen geven de warmte van de verwarming door.

Welke natuursteentegels moet je kiezen?

Er zijn talloze modellen natuursteentegels. De keuze hangt vooral af van uw smaak. Hier zijn enkele van de populairste modellen om u te helpen kiezen.

extérieur escalier
Carrelage pour escalier extérieur
Carreaux pour escalier extérieur

Travertin tegels

Tegels van deze natuursteen zijn polyvalent. Je kunt het buiten leggen, als zwembaddek of zelfs op het terras. Je kunt het ook gebruiken als vloerbedekking binnenshuis. Deze steen valt op door zijn glans, welke kleur je ook kiest.

Tegels van bordeauxrode steen

Een Burgundy stenen tegel weerspiegelt elegantie. Dit type tegel komt voor in luxe huizen, verfijnde woningen, enz. Beige is de meest populaire kleur, omdat het zacht en chique is en de vloer tijdloos maakt.

Marmeren tegels

Marmer is zowel design als decoratief. Je kunt het bijna overal vinden, of het nu op de badkamervloer, een stuk muur of zelfs het keukenblad is. Marmer, ongeacht de kleur, voegt altijd helderheid toe aan de ruimte waarin het zich bevindt. Marmeren tegels worden meestal binnenshuis gebruikt.

Egyptische tegels

Egyptisch hardsteen is een van de sterkste natuurstenen. Daarom is het geschikt voor zowel binnen als buiten. Het is zeer goed bestand tegen schokken en klimaatschommelingen. Qua esthetiek is het zeer designvol en past het bij alle soorten interieurdecoratie en -stijl.

Tegels van arduin

Bluestone tegels worden meestal buiten gebruikt. Het natuurlijke licht voegt waarde toe aan de tinten. Je kunt ze natuurlijk ook als binnenbekleding gebruiken, vooral als de stijl en inrichting van je huis eigentijds is. Het past goed bij industriële materialen zoals staal.

Kandla tegels

Kandla zandsteen is een natuursteen die robuust en esthetisch mooi is. Het valt op door zijn originele tinten, die doen denken aan grijs, blauw, beige en parma. Zijn ruwe textuur is perfect voor de badkamer of zelfs voor buiten, als zwembadafwerking.

Tegels van leisteen

Leisteen is een natuursteen die vaak wordt onderschat, ook al heeft het zoveel potentieel. Het kan binnenshuis worden gebruikt als badkamertegels, woonkamertegels, enz. Met zijn tinten kun je een eigentijdse minerale sfeer creëren. Leisteen kan ook worden gebruikt als buitentegel om bijvoorbeeld een Zenentuin te creëren.

Atlas tegels

Deze tegel wordt geleverd in lichtgrijs. De zachte tinten verfraaien perfect een moderne woonkamer of zelfs een design-eetkamer. De neutrale kleur is ook geschikt voor andere ruimtes, maar ook voor buiten. Je kunt Atlas natuursteentegels op je terras leggen, langs opritten, enz.

Hoeveel kosten natuursteentegels?

Natuursteentegels zijn duur. Gemiddeld ligt de aankoop- en installatieprijs tussen €20 en €200, afhankelijk van het soort natuursteen dat je kiest. Deze prijs wordt verklaard door de kwaliteit en duurzaamheid van deze bekleding. Een tapijt gaat ongeveer 10 jaar mee. Een parketvloer van goede kwaliteit gaat ongeveer 20 jaar mee, terwijl een natuurstenen vloer meer dan 30 jaar meegaat.

Alternatief: imitatie natuursteentegels

Natuursteentegels liggen gezien de prijs niet binnen ieders bereik. Het alternatief zijn imitatie natuursteentegels. Je kunt kiezen uit verschillende formaten (groot 90×90 cm, medium 45×45 cm en klein 5×5 cm) en designs (blauwsteeneffect, Vals steen, witte steen, Duitse steen, enz.) Er is zelfs een imitatie Bali Stone tegel die esthetisch, veelzijdig, robuust, slijtvast en antislip is.

FAQ

Hoe leg ik natuursteentegels?

Het leggen is afhankelijk van de dikte van de tegels. Als de tegels vormvast zijn, kunt u ze op een dun lijmbed leggen. Zo niet, kies dan voor een middelmatig lijmbed.

Welke natuursteentegels zijn geschikt voor wanden?

Veel natuurstenen kunnen worden gebruikt als wandtegels. Voorbeelden zijn travertijn, leisteen, enz.

Welke natuursteentegels kies ik voor mijn badkamer?

Kies voor de vloer tegels met een ruwe textuur zoals Kandla-steengoed. Voor de wand heb je volop keuze, afhankelijk van je voorkeuren (leisteen, travertin, enz.).

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?