Moderne slaapkamertegels

Tegels zijn een van de populairste vloerbedekkingen. Het biedt veel voordelen, zoals onderhoudsgemak en een ruime keuze aan patronen, kleuren en formaten. Tegels hebben in de loop der jaren grote veranderingen ondergaan en zijn nu perfect geschikt voor slaapkamers, waardoor moderne decoraties ontstaan met een prachtige esthetische uitstraling.

Onze collecties moderne slaapkamertegels

Wat je moet weten over moderne slaapkamertegels

De keuze van tegels voor een moderne slaapkamer hangt voornamelijk af van je smaak en verwachtingen, en er zijn verschillende opties beschikbaar:

– Porcellanato wordt veel gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. Het kan verschillende materialen imiteren, zoals hout of steen, en biedt een grote verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen.
– Tegels van porselein hebben een eigentijdse look en zijn uiterst duurzaam.
– Tegels met geometrische patronen, natuurlijke texturen of grote formaten kunnen ook interessante keuzes zijn om een modern tintje te geven aan de kamers in je huis.

Moderne slaapkamertegels zijn er in verschillende prijsklassen. Sommige zijn heel betaalbaar (keramiek, vinyl, enz.), terwijl andere een aanzienlijk budget vereisen (marmer, enz.).

Moderne slaapkamertegels: een kwestie van stijl

Moderne slaapkamertegels hebben veel verschillende stijlen. Er zijn verschillende samenstellingen om unieke sferen te creëren. Je kunt je fantasie de vrije loop laten om de look te creëren die je wilt.

De minimalistische stijl

Minimalisme is een groeiende trend. Deze stijl wordt gekenmerkt door een verfijnde, neutrale look. Meestal kiezen we tegels zonder patronen, in een lichte, effen kleur (wit, beige, grijs, enz.) met een rechte paal om ruimtes een zuivere, heldere look te geven.

Tegels met natuurlijke texturen

Een stijl op basis van natuurlijke texturen probeert het uiterlijk van materialen zoals hout of steen zo dicht mogelijk te benaderen. Porcellanato is bijzonder geschikt voor dit type decoratie. Het creëert een warme sfeer met een authentieke uitstraling. Het contrast tussen de natuurlijke look van de tegels en de moderne elementen die de ruimte versieren, creëert een subtiel contrast in overeenstemming met de moderne stijl die u nastreeft.

Geometrische tegels

Geometrische patronen zijn erg populair als het gaat om het creëren van een moderne stijl voor slaapkamers. Ze voegen een vleugje originaliteit toe en geven de vloer een unieke uitstraling. Er zijn verschillende opties om geometrische patronen te creëren: ruitjes, zeshoekige tegels of nog complexere vormen.

Grootformaat tegels

Grootformaat tegels zijn een van de meest voorkomende keuzes voor het creëren van een moderne stijl in slaapkamers. Ze helpen om ruimtes groter te doen lijken door een gevoel van continuïteit te creëren. Met hun minimalistische, opgeruimde look passen ze perfect bij de normen van de moderne inrichting en bieden ze een zeer aantrekkelijke esthetiek.

Tegels van porselein

Tegels van porselein zijn een veelzijdige, duurzame en esthetische keuze. Dit type tegel is perfect geschikt voor moderne ruimtes. Er is een ruime keuze aan afwerkingen, patronen en kleuren beschikbaar. Zo kunt u een esthetische look creëren die perfect aansluit bij uw smaak en wensen.

Keramische tegels

Keramische tegels hebben het voordeel dat ze bestand zijn tegen krassen, slijtage, vocht en hitte. Bovendien vlekt het niet en is het gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een ideale keuze is voor uw kamers. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal formaten, stijlen en kleuren en kunnen worden gebruikt om een moderne en originele inrichting te creëren.

Marmeren tegels

Marmeren tegels zijn een keuze van hoge kwaliteit. Het staat synoniem voor luxe en brengt een vleugje elegantie in moderne kamers. Het wordt gekenmerkt door opvallende aders en een zeer gewaardeerde natuurlijke glans. Marmer is perfect geschikt om een verfijnde, geraffineerde sfeer te creëren in hoogwaardige interieurs.

Vinyl tegels

Vinyltegels zijn voordelig, zeer goed bestand tegen vocht en gemakkelijk te installeren. Dit type tegel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen. Dit betekent dat u uw inrichting kunt aanpassen aan uw smaak.

Moderne slaapkamertegels: met welke criteria moet je rekening houden?

Bij het kiezen van moderne designtegels moet je met een aantal dingen rekening houden:

– de grootte van je slaapkamer: als de kamer niet groot genoeg is, is het aan te raden om tegels van groot formaat te kiezen;
– om het licht in uw kamer te maximaliseren en de decoratieve elementen te accentueren, kiest u best voor lichtgekleurde tegels: wit, beige of lichtgrijs;
– Er zijn verschillende soorten tegels, dus u moet een keuze maken op basis van uw budget, rekening houdend met de installatie- en onderhoudskosten.

carrelage chambre

FAQ

Op welk type vloer kunnen tegels worden geïnstalleerd?

Tegels kunnen op vele soorten vloeren worden geïnstalleerd. Voordat u aan de slag gaat, moet u er echter voor zorgen dat de vloer voldoende vlak en egaal is. Bovendien moet de ondervloer verstevigd en waterdicht zijn.

Zijn tegels compatibel met vloerverwarming?

Het is belangrijk om te weten dat sommige soorten tegels, zoals vinyl, niet compatibel zijn met vloerverwarmingssystemen. Informeer hiernaar voordat u een keuze maakt.

Hoeveel kost het installeren van tegels in een slaapkamer?

Het budget dat nodig is voor het plaatsen van tegels in een slaapkamer varieert naargelang het type installatie, de aard van de tegels, de complexiteit van het werk en de tarieven van de verschillende aannemers. Gemiddeld ligt de prijs tussen €30 en €70 per vierkante meter.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?