Traptegels

Ben je op zoek naar een esthetische en functionele oplossing voor je binnentrap? Zoek dan niet verder dan de porcellanato tegels van NOVOCERAM. Deze tegels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden niet alleen een uitzonderlijke stevigheid, maar ook de mogelijkheid om de sfeer van een ruimte te veranderen door karakter en persoonlijkheid toe te voegen.

Onze collecties trappentegels

De effecten van traptegels

Traptegels bieden een brede waaier aan mogelijkheden op het vlak van grootte, vorm, stijl en kleur. Porcellanato wordt vooral aanbevolen vanwege zijn uitzonderlijke weerstand tegen slijtage, schokken en chemicaliën, waardoor het een ideale keuze is voor trappen die zwaar worden belopen.
Wat stijlen en afwerkingen betreft, kunnen tegels verschillende effecten creëren en je trap meer karakter geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor NOVOCERAM tegels met houteffect om natuurlijke warmte en een Scandinavisch gevoel toe te voegen. Als je de voorkeur geeft aan een moderne industriële stijl, kunnen donkergekleurde tegels zoals zwart of antracietgrijs, met afwerkingen die beton of metaal imiteren, een interessante keuze zijn.
Voor een retro-uitstraling kun je zwarte of witte metrotegels gebruiken om je trap een vintage tintje te geven. Als je op zoek bent naar een meer verfijnde, tijdloze look, kunnen tegels met marmereffect klassieke elegantie toevoegen. Je kunt ook kiezen voor grafische patronen of mozaïektegels om unieke en originele decors te creëren.

Veiligheid en stijl met trapleuningen

Bij het kiezen van tegels voor uw trap is veiligheid net zo belangrijk als esthetiek. Trapneuzen zijn speciaal ontworpen onderdelen voor keramische trappen. Ze bieden een extra oplossing om de veiligheid van je trap te garanderen. Ze zijn gemaakt van tegels met een afgeronde rand en groeven en bieden antislipeigenschappen.
Trapneuzen bedekken de diepte van de trede zonder uitstekende punten te creëren. Meestal worden ze gemaakt met gewone tegels, maar je hebt ook andere opties tot je beschikking, zoals trapneusjes met een halfronde, kwartronde of rechte rand. Houd er echter rekening mee dat een rechte rand er misschien eigentijds uitziet, maar ook een verhoogd risico kan vormen bij een val.
Naast trapneuzen bieden ook veiligheidsnormen een waardevolle leidraad bij het maken van de juiste keuze. Classificaties zoals R (voor gladheid met schoeisel), ABC (voor gladheid met blote voeten), UPEC (voor weerstand tegen slijtage, schokken en chemische slijtage) en PEI (voor slijtvastheid van buitentegels) bieden veiligheidscriteria om rekening mee te houden bij het maken van je keuze.

De voordelen van porcellanato voor een trap

escalier
Carrelage pour escalier
Carreaux pour escalier

De keuze voor porcellanato tegels voor uw trappen binnenshuis biedt een aantal voordelen:

  • Het heeft waterafstotende eigenschappen dankzij de dichte, ondoordringbare structuur, waardoor waterabsorptie en vochtproblemen worden voorkomen.
  • Dankzij de hoge chemische inertie en lage reactiviteit is het bestand tegen reiniging met agressieve chemische middelen zonder beschadigd te raken.
  • Het is een materiaal dat niet giftig is voor het menselijk lichaam en milieuvriendelijk, gemaakt van natuurlijke elementen.
  • Het is vuurbestendig en elektrisch niet-geleidend, wat extra bescherming biedt in geval van brand en meer veiligheid biedt tegen elektrische gevaren.
  • Het is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken met heet water en een doek.
  • Het is zeer goed bestand tegen slijtage en mechanische schade, waardoor het zelfs onder veeleisende omstandigheden gedurende een lange periode zijn oorspronkelijke uiterlijk behoudt.

Naast deze vele voordelen bieden porcellanato tegels een breed scala aan stijlen en afwerkingen voor elke smaak. Bovendien kunt u nu met tegels in groot formaat uw traptreden bedekken met één enkele tegel, zonder dat er voegen nodig zijn.

FAQ trap binnenshuis

Ontdek hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over binnentrappen.

Kan ik een houten of metalen binnentrap betegelen?

Enkel betonnen trappen kunnen betegeld worden, houten of metalen trappen niet. Dus als je een betegelde trap wilt, kies dan voor een huis met een betonnen trap of laat er een bouwen. Hoewel een rechte trap gemakkelijker te betegelen is, zijn alle soorten betonnen trappen geschikt.
Voor wenteltrappen of trappen met speciale configuraties doe je best een beroep op onze professionele tegelzetters. Hun expertise garandeert kwaliteitswerk en een duurzame afwerking. Houd er rekening mee dat de arbeidskosten hoger kunnen liggen voor spiltrappen of wenteltrappen.

Hoe kan ik mijn donkere trap verlichten?

Om een donkere trap op te fleuren, kies je lichte kleuren voor de muren en treden. Kies voor tegels met een glanzende afwerking, die het licht weerkaatsen en een levendigere sfeer creëren. Je kunt ook spelen met reliëfeffecten door tegels in reliëf te kiezen, die het licht dynamischer opvangen en verspreiden.
Gebruik voor een intiemere sfeer donkere, warme kleuren zoals diepbruin of antracietgrijs en voeg lichtarmaturen toe langs de trap om warme lichtvlekken te creëren.

Wat zijn de huidige designtrends voor betegelde interieurtrappen?

Tegelwerk biedt een verscheidenheid aan afwerkingen en decoratieve mogelijkheden voor trappen, met opties zoals imitatiehout, gevarieerde patronen en glimmende effecten. Het kan worden aangepast met originele installaties en tegelmixen en kan worden gebruikt om unieke trappen te creëren die verschillende stijlen weerspiegelen.
De huidige trends omvatten het gebruik van grootformaat tegels, grafische patronen en imitaties van materialen zoals beton, steen of marmer. Deze trends maken het mogelijk om esthetisch aantrekkelijke en moderne binnentrappen te creëren.

Hoe kan ik de aanwezigheid van een imposante trap verzachten?

Deze tips kunnen helpen om een imposante trap harmonieuzer te laten lijken in een ruimte en hem een lichtere uitstraling te geven:

  • Coördineer het tegelwerk op de trap met dat op de vloer om visuele continuïteit te creëren.
  • Kies voor een effen, neutrale kleur om de trap discreter te maken.
  • Gebruik een geschikt tegelformaat om het aantal voegen te verminderen en een gladder uiterlijk te krijgen.
  • Voeg een aantrekkelijke trapleuning toe om de aandacht te trekken en afbreuk te doen aan het solide uiterlijk van de trap.

Hoe kan ik mijn trapbetegeling optimaliseren?

Schakel een NOVOCERAM-expert in voor een perfecte trapbekleding. Plaats de trapneuzen correct om de veiligheid van de trap te garanderen. Begin met het vastlijmen van de tegels, bij voorkeur bovenaan de trap als die tijdens de plaatsing wordt gebruikt.
Voor trappen met afgeronde hoeken begint u met het betegelen van het stootbord en brengt u vervolgens waterafstotend cement aan. Wacht tot het droog is voor je de traptrede legt. Je kunt verschillende soorten betegelde plinten gebruiken om je trap af te werken, zoals rechte plinten, plinten met groeven en plinten met hak.

contacteer ons

Naar wat voor soort tegels bent u op zoek?